TV actueel

 

In de ring voor democratie

Lucia Rijker praat met vier mensen over democratie
Uitzenddatum: Zondag 7-10-2007 12:00 - 13:00 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 13-10-2007 09:27 - 10:27 NPO 2

(2)democratie.jpg

Een Crossmediaproject, met een tv-programa, een website en een game.

TV: In de ring voor democratie
In het kader van de themaweek over democratie bij de publieke omroep heeft wereldkampioen boksen en boeddhist Lucia Rijker gesprekken met vier mensen uit verschillende disciplines over wat democratie voor hen persoonlijk betekent.
EXTRA: Deze uitzending wordt op 7 oktober twee keer uitgezonden op Ned 2: om 12:00 en om 23.50 uur

WEB: luciaindering.nl
Lucia in de ringStap in de ring met Lucia Rijker voor democratie!
www.luciaindering.nl. Ontmoet Lucia's gasten door zelf tegen ze te boksen en hoor wat zij te zeggen hebben over democratie. Hilarisch en informatief

Speel het spel
gameVoor wie zich daarna nog verveelt is er bovendien een spel ontwikkeld, dat te vinden is op www.boeddhistischeomroep.nl/democratie


Meer over het TV-programma:

Lucia Rijker en Johanna ter SteegeActrice Johanna ter Steege ziet het werken aan een film met een filmploeg als een democratisch proces en hoopt dat ze met het neerzetten van een personage bij het publiek een gevoel kan overbrengen dat hen aanzet tot nadenken.

Rapper Raymzter gelooft niet meer in het uitbrengen van zijn stem in het stemhokje maar gebruikt zijn fysieke stem om in zijn raps commentaar te geven op wat hij om zich heen ziet gebeuren.


ELucia Rijker en Matthijs Schoutencoloog Matthijs Schouten ziet in de boeddhistische notie van de onderlinge afhankelijkheid niet alleen het belang voor de relatie tussen mensen en de natuur maar ook tussen mensen onderling, een goede balans tussen de belangen van het individu en de belangen van de samenleving als geheel.

Cultuurhistoricus Thomas von der Dunk gelooft niet in de democratie als exportartikel met als belangrijkste voorbeeld Irak. De democratie wordt daar niet gezien als een goede inrichting van de samenleving maar als cultuurimperialisme, want het wordt opgelegd door supermacht Amerika.

Saskia SassenDe Amerikaanse socioloog Saskia Sassen geeft buiten de ring commentaar op de staat waarin de democratie heden ten dage in verkeert. Volgens haar is onder druk van de War on Terror en de toenemende privatisering van het publieke domein de democratie ernstig verzwakt en moeten we haar herzien. De overheid moet een krachtiger rol gaan spelen om de uitverkoop van de publieke sector te beteugelen en de onzekerheid bij de burgers te verminderen.


(foto's: Cleo Campert)

Een programma van: Alexander Oey, George Schouten & Babeth VanLoo
Met: Lucia Rijker, Johanna ter Steege, Thomas von der Dunk, Raymzter, Matthijs Schouten, Saskia Sassen/ Rondemeisje: Mercé Wouthuysen
Eindredactie: Babeth M. VanLoo
Studio regie: George Schouten
Productie: Bircan Unlu
Montage: Alexander Oey
Research: Marie Lou Schoenmakers
Camera: Abdel El Khadar, Rene Holbrugge, Pim Hermans, Alexander Oey
Geluid: Martijn van Haalen, Willem Muller, Raymond Kole
Licht: Bernd Wouthuysen, Johan van Steen
Opnameleiding René Verhagen
Projectmanager Hein Pieter Kooter
Beeldtechnicus Willem Kroon
Video editor Peter Beuken
Decorontwerp Dirk Debou
Webapplicatie: Submarine & BOS
© 2007 BOS

Tags (wat zijn tags?)
Theravada