Radio actueel

 

DE MIDDENWEG

Doop en Dharma, deel 2 (herhaling)
Uitzenddatum: Zondag 8-7-2007 19.30 – 20.00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

In de zomer herhaalt de BOS de radioserie 'Doop en Dharma', waarin wordt geschetst hoe zenmeditatie in Nederland juist in katholieke kloosters wortel kon schieten. Deze week deel 2:

In trappistenklooster Maria Toevlucht in Zundert wordt gewerkt aan de ‘Oosterse renaissance’ – de inpassing van zen in het spirituele leven van katholieke monniken. In diverse kloosters wordt nu zenmeditatie beoefend. In de serie Doop & dharma gesprekken met sleutelfiguren over het verhaal achter deze ontwikkeling.

JezusboeddhaVanavond het verhaal van pater Hugo Lassalle, die leefde van 1898 tot 1990. Hij was Jezuïet, werd in 1927 tot priester gewijd en vertrok als missionaris naar het Verre Oosten om de Japanners te bekeren - maar keerde vervolgens in de jaren ’70 terug om West-Europa het zenboeddhisme bij te brengen. Daarmee werd hij een van de grote spirituele leraren van de twintigste eeuw.

Eelco Vijzelaar sprak over Lassalle met Elisabeth Dinnissen, zuster in de Congregatie van de Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart, die de vermaarde zen-pater van zeer nabij heeft meegemaakt.

Presentatie: Marlous Lazal
Programmamaker: Eelco Vijzelaar

Tags (wat zijn tags?)
geloof katholicisme ,