Radio actueel

 

REFLECTIES

Een bijzondere pinksterviering
Uitzenddatum: Woensdag 27-6-2007 22:00 - 23:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

De gerechtvaardigde oorlog
Jacqueline Oskamp praat met Varamitra, die op 21 mei in Amersfoort, tijdens het symposium over De gerechtvaardigde oorlog, een lezing hield over geweld in relatie tot religie.

De column

Deze week: de column van Ron Sinnige.

Lama Geshe Konchok LhundupPinksterviering met lama Geshe Koncho Lhundup
Onlangs was er een bijzondere pinksterviering bij de vrijzinnig protestanten in Velp. Daar stond naast de dominee een Tibetaanse monnik in vol ornaat op de kansel, lama Geshe Konchog Lhundup, die met behulp van een tolk het feest een opmerkelijk boeddhistisch tintje gaf. Eelco Vijzelaar was vroeg uit de veren om deze interreligieuze ontmoeting mee te maken, en peilde na afloop de reacties.

Zie ook een item bij TV Gelderland (Let op: windows media, en uw browser verandert van formaat)

Het oudste Indonesische restaurant van Nederland
Uphul Welandawe is Sri Lankaan, boeddhist en eigenaar van het oudste Indonesische restaurant van Nederland. Hij vindt Nederland heel vredig in vergelijking tot zijn eigen land. Uphul behoort tot de Singhalese bevolkingsgroep van Sri Lanka en dat betekent dat hij boeddhist is, net als zijn vrouw. Maar het is voor een boeddhist uit Sri Lanka niet altijd even eenvoudig om in Nederland te leven. Peter Meijwes sprak met hem en zijn vrouw over hun leven in Nederland.Presentatie: Ton Maas
Samenstelling: Eelco Vijzelaar en Jacqueline Oskamp en Peter Meijwes

Tags (wat zijn tags?)
Ceylon feestdagen , Pinksteren , Sri Lanka ,