Radio actueel

 

REFLECTIES

Boeddhistische ouders, hoe erg is dat?
Uitzenddatum: Woensdag 28-3-2007 22:00 - 23:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

Onverwacht overlijden van de eerwaarde Mettavihari
De Thaise Monnik en Vipassana-leraar Luang-Pho Mettavihari is op zondag 25 maart 's ochtends vroeg overleden aan een hartaanval. Deze uitzending begint met een gesprek met Jotika Hermsen, van Sangha Metta in Amsterdam, die zelf leerling was van Mettavihari en jarenlang met hem heeft samengewerkt.

Website van Sangha Metta in Amsterdam

kindBoeddhistische ouders, hoe erg is dat?
Hoe is het als je ouders boeddhist zijn? Mag je om die reden sommige dingen wel of juist niet? Word je er op school op aangekeken? En wat vind je zelf eigenlijk van het boeddhisme? Zo gaat Bea met haar moeder mee naar zomerkampen van Shambhala, David en Julia hebben een zenboeddhist als moeder en Rein en Ytzen hebben net een jongerendag bij Rigpa gevolgd. Maar of ze later zelf boeddhist worden? Jacqueline Oskamp praat met kinderen van boeddhisten.

Kunst in het Indiase boeddhisme
Tabo Klooster, IndiaArcheoloog en kunsthistoricus Ben Meulenbeld sprak bij het India Instituut over de kunsthistorische traditie in het boeddhisme tot aan de 12e eeuw, toen het uit India verdreven werd, en ook over kunst uit het Tibetaans boeddhisme. Aan bod komt onder ander het Tabo klooster dat bij archeologen hoog staat aangeschreven om zijn fraaie muurschilderingen.

website van het India Instituut

Column en Zen-dingen
Deze week een column van Ron Sinnige, en een aflevering van Zen-dingen


Presentatie: Ton Maas
Samenstelling:
Jacqueline Oskamp, Jeanette Werkhoven

Tags (wat zijn tags?)
Archeologie Kunstgeschiedenis , Opvoeding ,