TV actueel

 

Hemelsbreed

The Only Son | Compassie| Guan Her Ng | Nederlands boeddhistisch archief | Henny - Het zit best wel tegen
Uitzenddatum: Zaterdag 6-4-2013 NPO radio 5
Beluister deel I in mediaplayer
Beluister deel II in mediaplayer
bekijk podcast
Podcasts

Hemelsbreed deel 1: 15:00 - 16:00

De zwaarste maand van Simonka de Jong
In haar documentaire The Only Son (op 11 april in de bioscopen) toont Simonka de Jong een generatieconflict in een Himalayagemeenschap. De spanningen draaien rond onvermijdelijke keuzes tussen het traditionele leven en een nieuwe toekomst die jonge ouders voor hun kinderen willen. De Jong noemt de opname- periode ‘de zwaarste maand uit mijn leven’. Wij spraken met haar en twee van haar hoofdpersonen.
Bekijk de trailer:


CompassieHet inspirerende boek
Louise Kleinherenbrink, lid van de Mahakaruna- groep rond Ton Lathouwers praat over Compassie van Karen Armstrong: een boek met een stappenplan.

Boeddhistische geestelijke verzorging in Nederland
Andreas van der Velde werkt als Nederlands eerste boeddhistisch geestelijk verzorger in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Wat zijn zijn ervaringen? En hoe werkt zijn affiniteit met het boeddhisme door in zijn werkzaamheden? Een bijdrage van Fred Gales.

Column: Guan Her Ng - De Beeldenstorm
Een simpel verzoek van zijn moeder om tijdens de wekelijkse opruimbeurt de boeddhabeelden te wassen zet columnist Guan Her Ng aan het denken over de vraag wat een beeld van de Boeddha eigenlijk is en wat het betekent. Daarbij passeert zelfs de beeldenstorm die ooit door Calvijn werd aangezwengeld de revue.


Hemelsbreed deel 2: 16:00 - 16:30

Henny, het zit best wel tegen‘Henny, het zit best wel tegen’
Michel Szulc Krzyzanowksi is een internationaal gelauwerde fotograaf. In zijn laatste boek Henny, het zit best wel tegen volgt hij de 52-jarige Henny en toont hartverscheurende beelden van het drukke gezin, het vele werk en de grote troep waarin Henny leeft.

Agenda
De agenda van de Boeddhistische Unie Nederland
De agenda van het Boeddhistisch Dagblad
De agenda van onze jongerensite Bodhitv