TV actueel

 

Lucia Rijker en hoe te leven met de ander

De ander zien als je naaste
Uitzenddatum: Zondag 27-3-2011 13:55 - 14:25 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 2-4-2011 10:00 - 10:30 NPO 2

TV_luciaendeander_00_med.jpg In het drieluik Lucia Rijker - Hoe te leven onderzoekt Lucia op welke manieren je een persoonlijke band kunt aangaan met de wereld en de mensen om je heen, vanuit haar boeddhistisch perspectief.

Deel 1: Lucia Rijker en hoe te leven met de ander
Deel 2: Lucia Rijker en hoe te leven met vrienden
Deel 3: Lucia Rijker en hoe te leven met familie

Lucia Rijker woont al 16 jaar in Los Angeles. Ze ziet duidelijk dat Nederland steeds minder een open samenleving wordt. Ze vraagt zich af waarom iedereen er niet meer vanzelfsprekend bij hoort en er steeds meer stemmen klinken dat de ander moet veranderen.

Lucia RijkerSociologe en ex-minister van WVC Hedy d' Acona vindt dat je jezelf als onderdeel van de verandering moet zien. Door het verlies van twee vaders en de opvoeding door een Poolse grootvader heeft Hedy d’Ancona een onbedwingbare inzet ontwikkeld voor gerechtigheid voor iedereen.
Anjo Kasman leeft in het klooster Zen River en lijkt zich af te schermen van de samenleving, maar tegelijkertijd biedt het klooster in Groningen de gestresste medemens onderdak om dichter bij zichzelf en dus ook bij de ander te komen.
Adelheid Roosen sluit zich alles behalve af van de samenleving. Ze is razend nieuwsgierig naar de ander. De wereld verandert en zij wil het spel meespelen. Ze ziet de wereld als een vurig paradijs.

Regie: George Schouten
Met: Lucia Rijker, Hedy d’ Acona, Adelheid Roosen, Anjo Kasman
camera: Bernd Wouthuysen
geluid: Martijn van Haalen
montage: Jan Langeveld
research: Lies Janssen
muziek: George Schouten
eindredactie: Babeth M. VanLoo
Met dank aan: Zen River, Tropenmuseum
© 2011 een Boeddhistische Omroep Stichting productie