TV actueel

 

Lucia Rijker en hoe te leven met vrienden

Het belang van vriendschap
Uitzenddatum: Zondag 27-2-2011 14:00 - 14:30 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 5-3-2011 10:00 - 10:30 NPO 2

TV_hoeteleven_02_marterolin.jpg In het drieluik Lucia Rijker - Hoe te leven onderzoekt Lucia op welke manieren je een persoonlijke band kunt aangaan met de wereld en de mensen om je heen, vanuit haar boeddhistisch perspectief.

Deel 1: Lucia Rijker en hoe te leven met de ander
Deel 2: Lucia Rijker en hoe te leven met vrienden
Deel 3: Lucia Rijker en hoe te leven met familie

In dit tweede deel praat Lucia met Marte Röling, Patricia Steur en Prof. Dr. Paul de Blot over vriendschappen.

Vriendin en fotografe Patricia Steur heeft Lucia al vroeg geïnspireerd door haar stoere soloreizen. Ook deelden ze al vroeg een spirituele interesse. Door de jaren heen werd Patricia op haar beurt geïnspireerd door Lucia omdat zij als topbokser zo gefocust was en haar vleugels steeds verder uit sloeg.
Lucia Rijker en patricia steurKunstenares Marte Röling probeerde zich na het overlijden van haar man Henk Jurriaans staande te houden door tientallen enorme schilderijen van hem te maken. Haast nog troostvoller zijn de vriendschappen die ze nu heeft met Jurriaans andere drie vrouwen.
Prof. Dr. Paul de Blot is honorair hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit, met de leerstoel Business Spiritualiteit. Na een jaar in de dodencel van een Indonesisch jappenkamp heeft hij het belang van vriendschap ervaren. Het heeft hem er zelfs van weerhouden een einde aan zijn leven te maken. Zijn werk staat in het teken van het gebruiken van je hart, juist in de economische wereld van het bankwezen. Ook wijst hij op het belang de wil te ontwikkelen om hulp te vragen in schijnbaar onoplosbare situaties.

Regie: George Schouten
met: Lucia Rijker, Marte Röling, Patricia Steur en Prof.Dr. Paul de Blot
Eindredactie: Babeth. M. VanLoo
Camera: Bernd Wouthuijsen
Geluid: Martijn van Haalen
Montage: Jan Langeveld
Research: Lies Janssen
© 2011 een Boeddhistische Omroep productie