TV actueel

 

Lucia Rijker en hoe te leven met familie

Hoe ga je een band aan met de wereld?
Uitzenddatum: Zondag 13-2-2011 13:55 - 14:25 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 19-2-2011 10:00 - 10:30 NPO 2

TV_hoeteleven_01_robdenijs_med.jpg In het drieluik Lucia Rijker - Hoe te leven onderzoekt Lucia hoe je een persoonlijke band kunt aangaan met de wereld en de mensen om je heen, vanuit haar boeddhistisch perspectief.

Deel 1:
Lucia Rijker en hoe te leven met de ander
Deel 2: Lucia Rijker en hoe te leven met vrienden
Deel 3: Lucia Rijker en hoe te leven met familie

In dit eerste deel praat Lucia met haar zus Norma en broer Harold, zanger Rob de Nijs en dakloze Chris te Raa over familiebanden.
Lucia Rijker en Chris te RaaDe trouwerij van haar broer zet Lucia Rijker aan het denken over het fenomeen ‘familie’. Lucia’s zuster Norma is tevreden met haar eigen vrijgezellenbestaan en denkt ook dat Lucia vrij wil blijven. Haar broer Harold heeft negen jaar met vrouw en kinderen samengewoond voordat hij het aandurfde te trouwen. Uitgaande van zijn opvattingen over de oerbehoeften van ieder mens gunt hij Lucia ook een eigen familie. Lucia is bezig het leven zelf te begrijpen en gunt zichzelf de tijd.
Rob de Nijs en Chris te Raa vertellen over hun ervaringen met familie. Rob de Nijs bekent dat hij door zijn 'rotvak' behalve zijn vrouw, broer en zoons geen echte vrienden heeft. Vader en ook al grootvader Chris te Raa leeft al vijftien jaar op straat. Hij zou bij zijn geliefde moeder kunnen wonen, maar hecht te veel aan zijn vrijheid.


Regie: George Schouten
Met: Lucia Rijker, Rob de Nijs, Chris te Raa, Harold en Jeannet Rijker, Norma Rijker
Camera: Bernd Wouthuijsen
Geluid: Martijn van Haalen
Montage: Jan Langeveld
Research: Lies Janssen
eindredactie: Babeth M. VanLoo
© 2011 een Boeddhistische Omroep productie