TV actueel

 

Chance Operations

Wat betekent het om onderweg te zijn?
Uitzenddatum: Zondag 2-12-2012 14:00 - 15:00 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 8-12-2012 09:30 - 10:30 NPO 2

TV_chance2.jpg Een persoonlijk verslag van wat het betekent om onderweg te zijn, over de speciale gemoedstoestand die alleen ontstaat bij degene die reist om het reizen zelf. Deze verhoogde staat van bewustzijn -het ‘joie de vivre’ dat zo dynamisch wordt beschreven in de klassieker On The Road van Jack Kerouac- vormt de inspiratiebron.

Chance OperationsFilmmaker Rob Smits en geluidsman Mark Witte reisden een maand door de VS via Detroit, Chicago, Denver, Salt Lake City en San Francisco. Ze onderzochten of de onbevooroordeelde en avontuurlijke levensstijl van On the Road nog steeds bestaat in het Amerika van vandaag.
De film kijkt met de geest van toen naar de tijd van nu. Net als in On The Road werd tijdens het filmen vrijwel niets van tevoren gepland, en zoveel mogelijk aan het toeval en de intuïtie overgelaten. In het verlengde van Smits’ en Witte's reis liggen de levensinstelling van de beat generation en de boeddhistische visie op het leven, die beide een perfecte basis vormen voor precies die manier van reizen.


Camera / Regie: Rob Smits
Met: Ed White,Mark Sink, 40 Love-rapper Hazel, Kero, Genpo Roshi, artists “Picture Plane”, James Poppitz.
Eindredactie: Babeth M. VanLoo / Geluid: Mark Witte
Montage: Rob Smits
Chris van Oers
Productie : Airport Film / BOS
 Muziek: Don Funcken
© 2009 een Boeddhistische Omroep productie