TV actueel

 

Buddha's lost children revisited: Return to The Golden Horse Temple

Terugkeer naar de tijgermonnik
Uitzenddatum: Donderdag 8-10-2009 23:55 - 00:55 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 17-10-2009 08:00 - 09:00 NPO 2

(1)tv_blcr_foto_13.jpg Buddha’s Lost Children Revisited is het vervolg op de succesvolle documentaire Buddha’s Lost Children uit 2006.

Verborgen in de heuvels, in de Gouden Driehoek van Thailand, ligt de ‘Golden Horse Temple’. Met gevaar voor eigen leven voert de boeddhistische monnik Khru Bah samen met de jonge novicen strijd tegen drugsmisbruik in de omliggende bergdorpen. Regisseur Mark Verkerk maakte de film Buddha’s Lost Children over deze bijzondere monnik en zijn pupillen. Op veler verzoek keert hij nu terug om te kijken hoe het Suk, Pan Saen en de kleine, altijd vrolijke Boontam is vergaan.

Samen met sister Mae Ead en de jonge novicen blijft 'tijgermonnik' Khru Bah met zijn grote geest en beperkte middelen werken aan sociaal-culturele kwesties bij de bergvolken zoals drugsmisbruik, prostitutie en gebrek aan scholing. Daarbij ontmoet hij nog steeds veel weerstand; er is zelfs een poging gedaan om hem te vergiftigen. We maken ook kennis met de dochter van Khru Bah die met engelengeduld de allerarmsten les geeft en een leven in de bewoonde wereld opgeeft voor het werken in de tempel.

Regie/scenario: Mark Verkerk
Met: Phra Khru Bah Neua Chai Kositto, Khun Mae Ead en alle novicen van de Tempel van het Gouden Paard
Producent: Ton Okkerse
Eindredactie: Babeth M. VanLoo
Camera: Mark Verkerk, René Heijnen, Sarit Charoenyuenyaw
Geluid: Ward Henselmans
Line producer: Ken Streutker
Voice over: Mark Verkerk
Montage: Helen Delachaux, Mark Verkerk
Muziek: Somtow Sucharitkul, Bernhard Joosten, Ward Henselmans
Geluidsnabewerking: Ward Henselmans
Vertaling: Karin van der Beek
© 2009 EMS FILMS/BOS