TV actueel

 

Wij zijn er klaar voor

Road trip op zoek naar betekenis
Uitzenddatum: Zondag 18-11-2012 01:05 - 01:30 's nachts NPO 2

tv_we_zijn_er_klaar01web.jpg Drie twintigers proberen hun idealisme in praktijk te brengen. Gido wil zelfvoorzienend worden, Sandro laat zijn materialisme langzaam varen en Jonathan strijdt voor een eerlijkere verdeling van welvaart. Alle drie zijn ze betrokken bij de Occupy beweging, die het systeem wil veranderen door het nemen van eigen verantwoordelijkheid.

Maar de sceptische filmcrew denkt daar anders over. Tijdens en na de interviews met Gido, Jonathan en Sandro laten de crewleden een hele andere kant van deze tijd zien. Ze eten bij Mc Donalds en houden van gokken. Ze hebben het goed; ze genieten van de extreme luxe in hun leven.

We zijn er klaar voorGedurende de roadtrip langs de personages wordt de filmcrew toch steeds vatbaarder voor het idealistische gedachtegoed van hun generatiegenoten. Ze vragen zich af waar zij zelf eigenlijk voor staan in het leven, terwijl Gido, Jonathan en Sandro de crewleden aanspreken op hun afwezigheid op de barricade.

Personages en de crew lijken naar elkaar toe te groeien in hun zoektocht naar betekenis, maar leidt dit ook tot een gezamenlijke strijd?

Regie: Laura Hermanides
Met: Jonathan van Duijn, Jonathan van Duijn, Sandro van Brummelen
Camera: Sanna Mensonides
Geluid: Vincent Sinceretti
Sound Design: Noah Pepper
Montage: Mieneke Kramer
Kleurcorrectie: Remi Lindenhovius
Producent: Beau van Assem, Alexander Van Damme
Eindredactie: Babeth M. VanLoo
Muziek: Juho Nurmela
In coproductie met: AHK/NFTA
Met steun van: Submarine, Diks autoverhuur, Noyz Boyz audio, Conexxion, Varkens Vandaag, Lev Pictures, Huisvuilcentrale Alkmaar, De Efteling
Met dank aan: Paul Hermanides, Daan Niewenhuijs
© 2012 AHK/NFTA en Boeddhistische Omroep Stichting