TV actueel

 

What the Bleep Do We Know!?

De werkelijkheid blijkt niet te zijn wat u dacht
Uitzenddatum: Dinsdag 26-8-2008 23:35 - 01:20 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 30-8-2008 08:35 - 10:24 NPO 2

(1)what_the_bleep_Matlin.jpg

Om auteursrechtelijke redenen is deze film niet online te bekijken

What the Bleep Do We Know!?
Is een combinatie van documentaire, fictie, visuele effecten en animaties. Nadat het dagelijkse, weinig inspirerende leven van Amanda (Marlee Matlin) uit elkaar valt, komt ze in een wereld terecht die door wetenschappers wordt aangeduid als de kwantumfysica. Chaotische gebeurtenissen en ontmoetingen leiden tot diepere, verborgen kennis waarvan ze niet eens afwist. Amanda's ideeën over mannen, hoe haar relaties met anderen zouden moeten zijn en hoe haar emoties haar werk beïnvloeden blijken helemaal niet werkelijk te bestaan.

What the Bleep, still 2Wanneer Amanda leert mee te gaan in de ervaringen overwint ze haar angsten, groeit haar wijsheid en vindt ze de sleutel tot de grootste geheimen. Ze is niet langer slachtoffer van de omstandigheden. De animaties en visuele effecten in de film worden gebruikt om te benadrukken dat de moderne wetenschap de laatste jaren een enorme vooruitgang heeft geboekt. De veertien topwetenschappers en mystici in de film benadrukken de onderliggende gedachte van de film, namelijk dat alles met elkaar verbonden is.

Lees ook het artikel 'Wil de echte werkelijkheid opstaan?', door Meino Zeillemaker.
Dit artikel werd eerder gepubliceerd in het programmablad van de BOS, de Boswijzer. U ontvangt deze als u zich aanmeldt als begunstiger van de Stichting Vrienden van de Boeddhistische Omroep.Regie: Mark Vicente, Betsy Chasse, William Arntz
Met: Marlee Matlin, Elaine Hendrix, Robert Bailey jr., Armin Shimmerman, Barry Newman, John Ross Bowie, Larry Brandenberg, e.a. en met de wetenschappers: David Albert, Joseph Dispenza, Amit Goswami, John Hagelin, Stuart Hameroff, Dr. Miceal Ledwith, Daniel Monti, Adrew B. Newberg, Candace Pert, Ramtha, Jeffrey Satinover, William Tiller, Fred Alan Wolf.
Producers: William Arntz, Betsy Chasse
Camera: Mark Vicente, David Bridges, Dan Ackerman
Montage: Jonathan Shaw
Muziek: Christopher Franke
Eindredactie BOS: Babeth M. VanLoo
© 2004 Lord of the Wind Films

Tags (wat zijn tags?)
Speelfilm