TV actueel

 

Seven Years in Shaolin

Westerling wordt insider bij beroemde tempel
Uitzenddatum: Zondag 8-2-2009 13:00 - 13:55 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 14-2-2009 09:30 -10:25 NPO 2

seven_years_300_01.jpg In de afgelopen 500 jaar is het maar vijf niet-Chinezen gelukt om volwaardig lid te worden van de gemeenschap van de beroemde Shaolin Tempel. En er is er maar één die de extreme omstandigheden langer dan zes maanden heeft weten vol te houden: Christopher S. uit Leipzig.

De Duitser, die door de Chinezen Shan Li wordt genoemd, heeft zeven jaar in het Shaolin klooster in de Chinese provincie Henan gewoond. Hij is nu onderdeel van deze magische plaats, de oorsprong van de Chinese ‘gezondheidskunde’, filosofie en religie. We volgen zijn dagelijks bestaan, dat gevuld is met constante training van lichaam en geest, beïnvloed door duizenden jaren van traditie in religie en gevechtskunst.

Seven Years in ShaolinDe film is een diepgravend portret van het gebied, de geest, de bewoners, en de ware betekenis van zen en de weg naar zen. Met Shan-Li als brug tussen twee culturen lukt het de ware aard van de legende van Shaolin blootleggen.
 

Link: Zie ook de website van Shan Li zelf: www.shanli.org


Regie: Niels Folta
Camera: Patrick Sauer
Montage: Penelope Münzner
Producent: Georg Prokop
Idee: Ina Fiedler
Camera-assistant: Philipp Klose
Productie assistentie: Bärbel Schleker
Stem: Wilfried Hochholdinger
Productie van Filmfee & MCAM
Medewerking: Kristina Prokop, Fabian Sabo, Thosmas Brunn, Silke Kuchner, Kerstin Schaller, Lars Otto, Xiao Xue He, Zhe Wang, Liu Yuanhui, Rainer Deyhle, Stefan Riesberg, Stefan Diepenbrock, Rainer Brandt, Zwey Loeven.
Juridisch advies: Bela Von Raggamby
Met dank aan: Regering Volksrepubliek China, Provincie Henan, Chinese Ambassade in Berlijn, abt Shaolin Tempel: Shi Yongxin,
Monniken en bewoners Shaolin Tempel, bevolking provincie Henan
Met speciale dank aan Shan Li
© Filmfee GMBH, 2005

Tags (wat zijn tags?)
Jeugd vechtsport , Zen boeddhisme , China , Kung Fu ,