TV actueel

 

Sandra - ex-non tussen twee werelden

Oprechtheid als vertaling van het boeddhisme
Uitzenddatum: Zondag 5-6-2011 14:00 - 14:30 NPO Ned 2
Herhaling: Zaterdag 11-6-2011 10:00 - 10:30 NPO Ned 2

tv_sandra_med.jpg In 2001 verruilde Sandra haar succesvolle managersbaan voor een kloosterleven in het boeddhistisch centrum Plum Village in de Dordogne, bij zenmeester Thich Nhat Hanh. Ze zocht blijheid in haar turbulente leven en vond rust in het besef dat lijden nu eenmaal inherent is aan leven.

Het leven in aandacht van zenmeester ‘Thay’ wierp zijn vruchten af, maar na 5 jaar ontdekte Sandra dat er geen progressie meer in het ‘soul searching’ zat. Met veel pijn verliet ze het klooster en moest ervaren dat terugkeer in de ‘normale’ maatschappij geen optie meer was. Na omzwervingen via Ierland belandde ze met ex-monnik Santi uit Laos weer in de buurt van Plum Village. Hier begonnen ze de ‘glamping’ Simply Canvas waar, kamperend in luxe, gezinnen, groepen en individuen zichzelf weer kunnen vinden dicht bij de natuur.

SandraSanti was als monnik een begenadigd dharmaleraar maar haalt nu meer uit het delen van leed. Hijzelf heeft als vluchteling de nodige trauma’s opgelopen.
Sandra en Santi zijn inmiddels getrouwd en dragen veel van hun boeddhistische opleiding mee. Oprechtheid is hun vertaling van het boeddhisme – allereerst tegenover elkaar, maar vooral ook gericht op de ander.


Regie: George Schouten
Met: Sandra Alderden, Santi Bounethisane, Christophe Glad
Camera: Bernd Wouthuysen
Geluid: Martijn van Haalen
Montage: Jan Langeveld
Mixage en kleurcorrectie: Geert Braam
Muziek: George Schouten
Eindredactie: Babeth M. VanLoo
Met dank aan Simply Canvas
© 2011 een Boeddhistische Omroep productie