TV actueel

 

Profiel: Peter Blom

Bankier met idealen
Uitzenddatum: Zondag 18-12-2011 23.35 - 24:10 NPO 2
Herhaling: Vrijdag 23-12-2011 14.10 - 14:45 NPO 2

tv_peter_blom_01_med.jpg Peter Blom is directievoorzitter van de Triodos Bank, de bank die wil bijdragen aan positieve maatschappelijke, ecologische en culturele veranderingen. Duurzaamheid en passie zijn de trefwoorden bij alles wat Blom doet en zegt. Ook bij de bank waar hij werkt.

Toen na het begin van de crisis in 2009 banken begonnen om te vallen, groeide de Triodos Bank juist als kool. Niemand doet meer lacherig over de bank die in 1980 begon als kleine antroposofische bank-met-idealen. TPeter Blomhe Financial Times riep Triodos in 2009 uit tot 'meest duurzame bank ter wereld.’ In 2010 werd Blom gevraagd voor de Club van Rome. Het zoge- naamde groene bankieren en de idealen van transparantie en duurzaamheid zijn inmiddels gemeengoed.

In een tijd waarin de wereldbevolking groeit en zich ongekende financiële en ecologische problemen ontvouwen, ziet de bankier de toekomst positief in. Blom: ‘Het zal ons meer bewustzijn brengen. Dat het leven meer kwalitatief gestuurd moet worden dan kwantitatief. Minder spullen dus, en meer kwaliteit.’

Regie en samenstelling: Dorothée Forma
met: Peter Blom
camera: Marco Nauta
geluid: Carla van der Meijs
montage: Adri Roodenburg
productie: Jasja Arian
eindredactie: Babeth VanLoo
© 2011 Boeddhistische Omroep Stichting