TV actueel

 

Ons sal altyd vriende bly

Terugkeer naar Zuid-Afrika
Uitzenddatum: Zondag 21-11-2010 24:35 - 01:10 NPO 2

TV_ons_01_med.jpg Na een gelukkige jeugd als zendelingszoon in Zuid-Afrika groeide regisseur Hans Busstra vanaf zijn achtste op in Nederland. Daar stuitte hij vaak op onbegrip over zijn afkomst en maakte hij kennis met een wereld waarin het geloof in God heel wat minder vanzelfsprekend was dan in Zuid-Afrika. Nu keert hij terug om als volwassene nog eens een blik te werpen op zijn jeugd. In ontmoetingen met bijzondere personen en plekken uit zijn jeugd zoekt hij niet zozeer naar antwoorden maar eerder naar hernieuwing van vriendschap en naar innerlijke rust.

Ons sal altyd vriende bly'Ons sal altyd vriende bly' was het zinnetje dat Busstra als achtjarig jongetje zei tegen Oom Kobus, een bevriende, oude Afrikaanse boer met een onwankelbaar geloof in God. Busstra deed hem deze vriendschapsverklaring vlak voordat hij op het vliegtuig naar Nederland stapte. Zelf was hij het bijna vergeten. Oom Kobus niet, zo blijkt wanneer hij hem nu, na twintig jaar opzoekt.

Regie/scenario: Hans Busstra
Met: Kobus Dippenaar, Madoda Michael Khambule, Elina Sangweni
Camera: Job Kraaijeveld
Geluid & nabewerking: Daan Arens
Montage: Pelle Asselbergs
Muziek: Sean Winters
Uitvoerend producent: Koen Barnhard, Sabine Smits
Eindredactie: Babeth M. VanLoo
Medemogelijk gemaakt met steun van: Boeddhistische Omroep Stichting, Eyeworks Film en TV Drama, Holland Harbour, South Africa Tourism, Cam a Lot, AVP.
© 2010 AHK/ NFTA