TV actueel

 

Lucia Rijker en het gevecht om liefde

Poëtische documentaire over liefde, pijn en verlangen
Uitzenddatum: Maandag 13-7-2009 23:25 - 24:25 NPO 2
Herhaling: Zondag 26-7-2009 12:00 - 13:00 NPO 2

tv_lucia_Lucia_in_bed(1).jpg Lucia Rijker en het gevecht om liefde is een documentaire over liefde, pijn en verlangen. Tot haar veertigste leefde Lucia Rijker alleen voor de topsport. Nu heeft ze tijd en ruimte om te leren wat liefde is. In het boksen en het spiritualisme/boeddhisme verlegde ze haar grenzen. De relatie met haar vriendin verdiepen is nu de uitdaging.

OLucia Rijker en Ellen ten Dammep haar zoektocht ontmoet Lucia Rijker onder anderen Sylvia Kristel, Ellen ten Damme, Hella en Freek de Jonge, rapper Negativ en zenmeester Ton Lathouwers. Muziek en poëzie spelen in de documentaire een grote rol.

Gelukkig samenzijn lijkt alleen mogelijk bij een voortdurend gevecht voor de juiste balans. Gebonden vrij zijn is het streven. Liefde roept romantische fantasieën op, maar kan ook leiden tot angst en pijn. Maar misschien horen zij bij de rijkdom van liefde.


Interview met regisseur van 'Lucia en het gevecht om liefde'

Regisseur George Schouten was zaterdag 4 juli te gast bij NCRV's Cappuccino. Hij praatte daar over de documentaire 'Lucia Rijker en het gevecht om liefde’.

Beluister het programma (windows media). 

Regie: George Schouten
eindredactie: Babeth M. VanLoo
Met: Lucia Rijker, Sylvia Kristel, Hella en Freek de Jonge, Ellen ten Damme, Ton Lathouwers, Negativ, André van Vondelen, Abdelhakim Azmaa, Khalid Benerroua, Samet Örs, Mickey Berrens, Mandy Sweelssen, Roxana Bomba, Dounia El Hammouti.
camera: Bernd Wouthuijsen
geluid: Martijn van Haalen, Jaap Verhoeven
montage: Vera Jong
make-up: Karin van Dijk
filmmuziek: George Schouten
research-assistentie: Odessa Glansbeek
productie en bureau-research: Lies Janssen.