TV actueel

 

Lucia Rijker: Een nieuw leven

Wie ben ik zonder mijn vertrouwde baan en leefsituatie?
Uitzenddatum: Dinsdag 16-2-2010 23:25 - 00:25 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 20-2-2010 09.50 - 10:50 NPO 2

TV_16_feb_Lucia_Lucia_en_Caroline.jpg Vijftien jaar geleden begon ex-bokser Lucia Rijker in Los Angeles een nieuw leven. Ze creëerde er dezelfde soort leefsituatie als in Amsterdam. Geïnspireerd door boeddhisme vond ze een nieuw begin.

Keung Man introduceerde raw food-producten en chocolate club party's in Nederland. Nu wil hij in een vruchtbare vallei in Ecuador een 'dicht bij de natuur'-leven beginnen. Zijn vrouw en kinderen volgen hem aarzelend.
 Een echtpaar, dat bij een bank werkt, werd ontslag aangezegd, Al jaren voelde Jacqueline Ventevogel dat ze met haar twee kinderen een veel te druk leven leidde. Ergens verwelkomt ze dit slechte nieuws, maar toch overheerst de angst voor haar onzekere toekomst.

Tijn Touber en Kris TouberComponist en schrijver Tijn Touber ruilde een succesvol leven in voor een celibatair leven van 14 jaar. Inmiddels is hij getrouwd en schreef de bestseller Spoedcursus verlichting, waarin hij uitlegt dat je ook zonder een jarenlange meditatie verlicht kan worden.

Lucia Rijker ontdekt dat bij elk ‘nieuw leven’ één vraag centraal staat: Wie ben ik zonder mijn vertrouwde baan en leefsituatie?


  Regie: George Schouten
met: Lucia Rijker, Kris Touber, Tijn Touber, Caroline Esselaar, Keung Man, Jacqueline Ventevogel, Gelanda Knorren, Esther Esselaar
eindredactie/producent: Babeth M. VanLoo
camera: Jackó van ‘t Hof, Bernd Wouthuijsen, Vilcabamba Ecuador, Nathalie Duffau
geluid: Marzouk Margouz, Martijn van Haalen, Hens van Rooy
montage: Chris Teerink
productie en research: Lies Janssen
muziek: George Schouten
met dank aan: Hotel Estherea, Rawfood Café Mastercare, Bastiaan Swager, Intertune International Management
© 2010 een Boeddhistische Omroep Stichting productie