TV actueel

 

Leve de crisis!

Springplank naar een betere samenleving
Uitzenddatum: Zondag 15-4-2012 14:00 - 14:30 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 21-4-2012 10:00 - 10:30 NPO 2

TV_leve_lisettekreischer_ge.jpg We worden aan alle kanten bang gemaakt en opgehitst door berichten over de financiële crisis. Het gaat slecht met Nederland, Europa en de wereldwijde economie. Je kunt natuurlijk van narigheid in je schulp kruipen en een winterslaap houden totdat het ergste voorbij is. Maar de mensen in deze documentaire doen het tegenovergestelde. Ze vragen zich af: Hoe zijn we in deze situatie terecht gekomen? Wat kan ik doen om het te verbeteren? Wat is de essentie van het probleem?

Roland Wiechert en Kees KlompDuurzaam onderneemster Joyce van Overbeek zette haar winkel Fair + Fair op. Jessica Mahn, partner bij accountancy en adviesbureau KPMG, maakt zich hard voor spiritueel leiderschap in het bedrijfsleven. Schrijfster en boeddhiste Geertje Couwenbergh pleit voor hartelijkheid als oplossing voor alles. Ook boeddhistisch marketing- en management-adviseur Kees Klomp steekt zijn kop niet in het zand. Hij ziet de crisis als springplank naar een samenleving die gebaseerd is op menselijkheid, hartelijkheid en duurzaamheid.

Lees ook ons interview met Anne Kleisen over haar redenen om het programma te maken: 'Misschien kan ik hiermee in het klein bijdragen aan een mentaliteitsverandering. 

Met: Kees Klomp, Jessica Mahn, Geertje Couwenbergh, Joyce van Overbeek
Regie: Anne Kleisen
Camera: Jochem Smit
Geluid: Sjoerd van Grootheest, Arno van Beest
Montage: Emil van Zuylen
Mixage en kleurcorrectie: Geert Braam
Met dank aan: Lisette Kreischer, Vlaamsch Broodhuys, Jasmijn Koelink, KPMG, Henk Smit, Monique Sens, Fair Trade original, GEM gemeentemuseum Den Haag, Roland Wiechert, INFACT wear.
Eindredactie: Laetitia Schoofs
© Boeddhistische Omroep, 2012