TV actueel

 

Kinderen op het pad


Uitzenddatum: Zondag 26-6-2005 14.15 - 14.45 uur NPO 1
Herhaling: Zaterdag 2-7-2005 09.30 - 10.00 uur NPO 1

(2)clear_water_kerry.jpg

Hoe kunnen wij de boeddhistische leer, de dharma, in de opvoeding van onze kinderen op een authentieke manier verwezenlijken? Rond deze vraag vond in Zuid-Frankrijk een internationale conferentie plaats. Deelnemers aan deze ‘familieretraite’ wisselden ervaringen uit en brachten de verschillende boeddhistische tradities in opvoeding bij elkaar. Ook uit Plum Village, de basis voor het vredeswerk van Thich Nhat Hanh in Frankrijk, waren twee nonnen aanwezig, die elk jaar een maandretraite voor ouders en kinderen organiseren.

Verder interviews met Luigina De Biasi, medewerkster van het Alice Project, dat succesvolle scholen in India en Amerika heeft gevestigd, gebaseerd op boeddhistische principes.
En met Kerry MacLean, die vele jaren meditatie en dharma-onderwijs gaf aan kinderen in het Shambhala Mountain Retreat Centre in Colorado. Kerry is moeder van vijf kinderen en heeft vier boeddhistische leerboeken voor kinderen en gezinnen geschreven en geïllustreerd. Zij doorloopt met kinderen en hun ouders de ‘rites de passage’.

Voor meer info over het congres: rigpa.families@tiscali.fr.

Direction, camera & editing: Jurgen Gude
With: Sogyal Rinpoche, Luigina De Biasi, Kerry MacLean, sister Anh Ngiêm, sister Cúc Ngiêm, Ramo de Boer a.o.
Commissioning editor: Babeth M. VanLoo
Sound, editorial & production: Jaap Verhoeven
With gratitude to: Foundation Rigpé Yeshé, Lerab Ling, Plum Village, Shambhala, Alice Project & all the kids