TV actueel

 

Doen & Laten

Afl 1: vrouwen en mannen
Uitzenddatum: Zondag 31-3-2013 14:00 - 14:30 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 6-4-2013 10:00 - 10:30 NPO 2

tv_doen_en_laten_2_anneloor.jpg Wat is de invloed van stress op onszelf en onze relaties? Na de eerste serie van de succesvolle documentaire Doen & Laten, over de oorzaken van een burnout, heeft filmmaker Anneloor Heemstra de tijd gevonden voor een driedelig vervolg.

Kijktip: Anneloor van Heemstra praat met Chris Kijne in de serie Regisseur aan de keukentafel op Holland Doc 24.

Afl 1: vrouwen en mannen
Afl 2: koste wat kost
Afl 3: laten & doen

Hoeveel uren passen er in de dag van een werkende vrouw, een geliefde en een moeder van twee kinderen? In de eerste serie Doen & Laten gaf Anneloor van Heemstra een ongecensureerd inkijkje in haar overvolle agenda. En hoe dat bijna leidde tot een burnout. In deze tweede serie neemt Anneloor haar relaties onder de loep. Wat is de invloed van stress op hoe zij omgaat met zichzelf, met haar partner en met haar kinderen?

Doen & LatenIn het eerste deel zoomt ze in op zichzelf en de roofbouw die zij pleegt op haar eigen lichaam en geest. Waar komen haar ambities eigenlijk vandaan? Wie bepaalt er of je behoort tot de winners of losers? En hoe komen haar ideaalplaatjes tot stand? Ook Anneloors man Sem ontkomt niet aan de camera.

Doen & LatenMet haar intieme en ongezouten stijl van filmen ontvouwt Anneloor van Heemstra de invloed van stress op haar dagelijks leven. Haar ontdekkingstocht leidt langs vrienden, hoogleraren en boeddhisten. Doen & Laten is daarmee ook een portret van onze moderne maatschappij, die ons doet geloven dat stilstand achteruitgang is.

Aflevering twee - zondag 7 april
Aflevering drie - zondag 14 april

Luister 23 maart ook naar een interview met Anneloor van Heemstra in ons programma Hemelsbreed op radio 5.Bekijk hier de eerste serie, uitgezonden in 2012


Regie: Anneloor van Heemstra
© 2012 Boeddhistische Omroep Stichting