TV actueel

 

De boomgaard

Verslag van een uniek creatief proces
Uitzenddatum: Zondag 20-9-2009 12:00 - 13:00 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 26-9-2009 09:20 - 10:20 NPO 2

tv_the_orchard_02.jpg Een danseres verliest in een nacht haar geliefde man door een hersenbloeding. Ze blijft met haar drie kinderen ontredderd achter. Door de plotselinge dood is er een diepe kloof tussen haar en het leven ontstaan. Met een boomgaard in bloei als uitgangsbasis start ze een uniek creatief proces waarin vrienden, kinderen en collega’s haar leermeesters in rouwverwerking zijn. Uiteindelijk kan de geliefde losgelaten worden. De danseres verlaat haar onderwereld om zich met haar danslust opnieuw te voegen bij de levenden. 

The orchardDe Boomgaard is het biografische verhaal van Patrice Kennedy, een danseres die in 2002 haar man, Roderic Leigh verloor. Filmmaker Kees Hin ging in op haar voorstel een film te maken, die zou kunnen helpen als middel om te leren omgaan met haar gevoelens van ontreddering. Toen ze aan de slag gingen met het uitwerken van het filmidee vond Patrice Kennedy een tekening van een boom, gemaakt door Roderic Leigh. Bij de tekening had hij het zinnetje geschreven: “Find the orchard”. Dit werd opgevat als een postume instemming van Roderic voor het maken van de film, die geselecteerd is voor het Nederlands Film Festival in Utrecht. Het festival vindt dit jaar plaats van 23 september tot en met 2 oktober.


Regie: Kees Hin
Met: Patrice Kennedy
Producent: René Mendel
Eindredactie: Babeth M. VanLoo
Camera: Louise Oeben
Montage: Mario Steenbergen
Muziek: Ernst Reijseger
Geluidsnabewerking: Erik Langhout
Met dank aan: Stichting Apenheul, Frans de Waal (Bonobo), Maatschappij Discordia, Martijn van Beenen, Rens Oomens, Cor Augustein, Mary van Steenis, Teun Hol, Jan Lassche, Willem en Elisabeth de Jonge, Ritsaert ten Cate
© 2009 Interakt /Boeddhistische Omroep Stichting