TV actueel

 

De afvalshow

Talkshow over voedselverspiling, met presentator Bas Westerweel
Uitzenddatum: Zondag 24-10-2010 14:00 - 14:50 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 30-10-2010 09:35 - 10:20 NPO 2

(2)tv_bas_westerweel_med.jpg In De Afvalshow, gepresenteerd door Bas Westerweel, discussiëren consumenten, retailers en vertegenwoordigers van voedselorganisaties over de centrale vraag: 'Hoe kunnen we de voedselverspilling met twintig procent verminderen rond 2015?’

Terwijl in het eerste deel wordt gekeken naar de relatie wereldhonger- en voedselverspilling, zoomen we in het middendeel van de show in op de verliezen in de producerende landen tijdens de oogst, verwerking en distributie van het voedsel.

Arie BoomsmaDe show sluit af met een inzicht in ons eigen weggooigedrag en een greep uit een aantal handige tips om dit in de toekomst te voorkomen. De Afvalshow, met als gasten o.a. Arie Boomsma, Nederlands ambassadeur voor het wereldvoedselprogramma van de VN en prof.dr.ir. Rudy Rabbinge, specialist duurzame ontwikkeling, is de afsluiter.
taste the waste - websiteTaste the Waste
Naast de uitzending van de Afvalshow gebeurt er nog veel meer rond voedselverspilling. Op 16 oktober zendt de BOS de documentaire Taste the Waste uit, waarin we over de hele wereld kijken om te zien hoe voedselverspilling plaats vindt, maar ook wat we er aan kunnen doen.

Filmevenement

Bovendien vindt op zaterdag 16 oktober het filmevenement Minder Afval, Minder Honger plaats in zes bioscopen in het land.

Kijk vooral op de uitgebreide site www.tastethewaste.nl voor het programma, en hoe u zelf makkelijk uw bijdrage kunt leveren.