TV actueel

 

Catch 22

Van het kastje naar de muur?
Uitzenddatum: Dinsdag 18-9-2007 00:36 - 00:58 NPO 2

(2)catch_22_bmed.jpg 'Ik fantaseer niet meer. Dat is bij mij eruit gelopen.' Het zijn de woorden van een dertienjarige jongen van Turkse afkomst die in een gehandicapteninstelling woont. Hij is uit huis geplaatst op zijn vierde en gaat sindsdien van tehuis naar tehuis. Inmiddels is duidelijk dat zijn enige handicap zijn dossier is… zelf wil hij niets liever dan naar huis.

Kinderen die uit huis zijn geplaatst, krijgen één keer per jaar hun zaak opnieuw geëvalueerd bij de kinderrechter. De laatste twee jaar heeft de rechter echter geen beslissing kunnen nemen in de zaak. Daarom laat hij hem nu elke derde maand langskomen. Laat hij de jongen zitten in zijn uitzichtloze situatie…?

Catch 22 werd mede mogelijk gemaakt door steun van de Boeddhistische omroep, en wordt uitgezonden in de reeks Filmlab.

Filmlab is de verzamelnaam voor een serie eindexamenproducties van de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA) die in coproductie met Nederlandse publieke omroepen zijn vervaardigd.

Links:
filmacademie.nl

Meer over Ane C. Ose

(Foto: Eric Lor)

Scenario en Regie: Ane C. Ose
Uitvoerend Producent: Brian De Vore
Camera: Eric Lor
Geluidsopname- en nabewerking Thijs van der Veen
Montage: Jack de Bock.
Met: Bep Weeteling, Israfil Cavdar, Emine Cavdar, Jaap Klasen, Abachri Abdelilah, A.J. Butter, Mede mogelijk gemaakt door steun van de Boeddhistische omroep

Tags (wat zijn tags?)
Filmlab