TV actueel

 

Buddha's Lost Children

boeddhistische monnik vangt weeskinderen op
Uitzenddatum: Zaterdag 29-12-2007 22:45 - 24:15 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 5-1-2008 08:45 - 10:20 NPO 2

(1)buddhas_lost_300a.jpg Zie ook het vervolg op deze documentaire,
Buddha's Lost Children Revisited.

In de grensgebieden van Thailands Gouden Driehoek - een ruige streek met veel drugssmokkel en arme volksstammen - heeft één man zich gewijd aan het welzijn van de kinderen.

De boeddhistische monnik Phra Khru Bah, een voormalige Thai boxer, reist te paard alle dorpen af om gezondheidszorg en educatie te verspreiden onder dorpsbewoners die geen enkele steun ondervinden van een overheid. Deze zogenoemde Tiger Monk heeft met zijn Golden Horse Temple een weeshuis, school en ziekenhuis gebouwd - een veilige haven voor de weeskinderen. Zijn leerlingen zien hem als sjamaan, vaderfiguur en coach tegelijk.

Buddha's Lost ChildrenBuddha's Lost Children heeft onder andere de internationale juryprijs gewonnen bij het Los Angeles AFI Fest, en een Kristallen Film bij het Nederlands Film Festival. Een jaar draaide Verkerk op locatie in Thailand, waar hij een ongekende vrijheid kreeg om dit intieme en dramatische verhaal te filmen. Centraal staat de ontwikkeling die de kinderen doormaken - van verwaarloosde jongens tot kinderen vol zelfvertrouwen.


Regisseur: Mark Verkerk
Camera: René Heijnen & Sarit Charoenyuenyaw
Productie: Ton Okkerse
Supervising producer: Pim van Collem
Cinematography: Rene Heynen
Montage: Helen Delachaux, Mark Verkerk & Jos Driessen
Muziek: Bernard Joosten, Ward Henselmans & S.W. Somtow
Een coproductie met: BOS, Arte France, Cinétévé
Met dank aan: Jan van Aalzum, Robert Berger, Ed van den Dool, Geert Dolfing, Rob de Klein, Geatano Kazuo Maida, Rik Meeuws, Carmen Nelstein, Valerie Roth-Bousquet, Barbara Stroink, Mitch Teplitsky,, Peter Warnier, Joy Wong
© 2006 Een EMS films productie


Tags (wat zijn tags?)
Theravada