TV actueel

 

Becoming a Woman In Zanskar

Twee levens bepaald door het lot
Uitzenddatum: Zondag 2-11-2008 13:00 - 13:55 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 8-11-2008 09:30 - 10:25 NPO 2

(1)zanskar_01.jpg Bekijk de trailer op Youtube

Het ontroerende verhaal van een vriendschap die door het lot kapot wordt gemaakt. Tenzin (22) heeft gehoord dat haar vader in een naburig dorp voor haar een echtgenoot heeft gevonden, een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Hoewel ze diepbedroefd is en zich ongelukkig voelt, zal ze toch haar lot accepteren. Tijdens de huwelijksplechtigheid zullen de vrienden van de bruidegom haar symbolisch ontvoeren. Na een laatste afscheid van haar dierbaren zal ze per paard worden meegenomen naar haar nieuwe leven.

Om niet te hoeven trouwen met een man die ze niet kent, kiest Palkit (25) ervoor non te worden. Ze wil haar familie verlaten om naar een klooster in Dharamsala te gaan, waar ook de Dalai Lama woont. Haar vader is fel gekant tegen haar besluit en wil dat ze thuis blijft om mee te helpen in het huishouden. Palkit zal haar vaders gezag moeten trotseren. Om het klooster te bereiken moet ze te voet de gevaarlijke reis van 120 km over een bevroren rivier afleggen.

Twee jonge meisjes in de Himalaya: de één ontvoerd door haar toekomstige echtgenoot, de ander met kaalgeschoren hoofd op weg naar het klooster. Beide op weg naar volwassenheid.

Regie: Jean Michel Corillion
camera: Jean Michel Corillion
Geluid: Jean-Yves Münch
Montage: Bertrand Collard
Production: ZED


Tags (wat zijn tags?)
India vrouwen , Jeugd ,