TV actueel

 

Als de dood

Ode aan het leven
Uitzenddatum: Zondag 8-4-2012 14:00 - 15:00 NPO 2
Herhaling: Zaterdag 14-4-2012 09:30 - 10:30 NPO 2

tv_als_de_dood.jpg Het leven van ex-basgitarist en zelfstandig ondernemer Miron Komarnicki verandert volkomen als hij de diagnose Amyotrofische Laterale Sclerose, 'ALS' krijgt. Hij hoort van de neuroloog dat dit een dodelijke neurologische aandoening is waarbij de gemiddelde levensverwachting na diagnose drie jaar is.

ALS is een doodvonnis, waarvan je niet weet wanneer dat wordt uitgevoerd. Je lichaamsfuncties vallen één voor één uit, je geest blijft springlevend.

Tegen alle verwachtingen in haalt hij zijn 50ste verjaardag. Om dit te vieren en om ALS meer naamsbekendheid te geven, organiseren zijn vrienden een waanzinnige avond met optredens van onder andere Xander de Buisonjé, Berget Lewis, Candy Dulfer en Marlayne Sahupala.

ALS de doodNaarmate de tijd verstrijkt wordt het ‘gericht zijn op een naderend einde’ meer en meer een gericht zijn op de kwaliteit van leven. Een leven in het hier en nu, een ode aan het leven, de vriendschap, en de liefde.

Scenario & Regie: Julia Strijland
Met: Miron, Herma en Zoran Komarnicki, Olivier van Mierlo, Hendrik Greven, Dirk Jan Renee, Eshter van der Aa, Margaretha van Eeden, Frank Ettema
Camera: Rick David
Tweede camera: Nicole Batteké
Geluid: Mark Wessner, Ronald van der Spek, Ton von der Möhlen & Jillis Molenaar
Montage: Allard Detiger, Srdjan Fink, Julia Strijland
Geluidsnabewerking: Ton von der Möhlen
Kleurcorrectie: Arno Beekman
Fotografie: Nan Reunis
Producent: MoMo Productions, Amsterdam
Co-Producent: Boeddhistische Omroep Stichting
Eindredactie BOS: Laetitia Schoofs
Mede mogelijk gemaakt door: Cinecrowd, De gemeente Amsterdam, Amsterdams Fonds voor de Kunst, ALS Westland, Stichting ALS Nederland
© 2012 Boeddhistische Omroep Stichting