Radio actueel

 

Podcast special

Zie Je Bent Al Vrij - Het nieuwe boek van Hans Knibbe
Uitzenddatum: Vrijdag 21-11-2014 12:00 NPO
bekijk podcast
Podcasts

(2)Knibbe300.jpg

Hans Knibbe is grondlegger van Zijnsoriëntatie en spiritueel leider van de School voor Zijnsoriëntatie. Op dit moment bestaat zijn werk uit het geven van retraites, workshops en supervisie. Daarnaast houdt hij zich bezig met het verder ontwikkelen van het gedachtegoed en het schrijven van artikelen en boeken.

Knibbe studeerde in 1975 af als klinisch psycholoog en werkte als supervisor bij diverse GGZ-instellingen. Hij deed ervaring op met humanistische werkvormen als Gestalt en bio-energetica en werkte als psychotherapeut, trainer en supervisor. Daarnaast heeft hij zich geschoold in spirituele visies en methodes, met name het vajrayanaboeddhisme (Dzogchen). Hij studeerde bij Da Free John, Sogyal Rinpoche en onlangs bij Tsoknyi Rinpoche.
 


VdBraakKnibbe300Zondag 16 november j.l. werd in de Lutherse Kerk in Utrecht zijn nieuwe boek Zie Je Bent Al Vrij gepresenteerd. Het werd gunstig besproken door gerenommeerde zenleraren Nico Tydeman en Ton Lathouwers. Aan het eind van de presentatie ging Hans Knibbe in gesprek met hoogleraar André van der Braak.

Een verslag van Ton Maas.


Volg de BOS per podcast of Soundcloud

Dit is een van de extra BOScasts over het leven en werk van boeddhistische beoefenaars in binnen- en buitenland. Deze bijdragen zullen niet op NPO Radio 5 worden uitgezonden en zijn alleen te beluisteren via deze site, podcast en SoundCloud. De BOScasts zullen gemiddeld eens in de twee weken verschijnen en proberen zoveel mogelijk aan te haken bij de actualiteit.