Radio actueel

 

OBA Live

Herman Wijffels | Eveline Brandt | Kees Klomp
Uitzenddatum: Dinsdag 28-1-2014 19:00 - 20:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(1)TV_wijffels_02_hoofd1.jpg

Herman Wijffels

Herman Wijffels heeft een imposant verleden bij de Rabobank, de Sociaal Economische Raad en de Wereldbank, maar maakt zich vandaag de dag vooral sterk voor een duurzame samenleving. Zo is hij hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit Utrecht.

Kijk ook naar de BOS-documentaire Profiel: Herman Wijffels - Denker van de 21e eeuw

De flatscreen van Eveline Brandt

Columniste Eveline Brandt neemt het nieuws door, en worstelt tegelijkertijd met haar nieuwe televisie.

Kees Klomp

Tweede gast deze week is Kees Klomp, schrijver van onder andere het boek Karmanomics.

Toen Klomp negen jaar geleden begon met zijn bedrijf Karmanomics en 'maatschappelijk mededogend ondernemen' werd hij voor gek versleten. Naïef en exotisch – vonden zijn collega’s in de zakenwereld. Jarenlang gaf hij bedrijven adviezen gebaseerd op boeddhistische beginselen.

In de afgelopen vier jaar schreef hij drie boeken en vele columns over boeddhisme en commercie maar hield het begin vorig jaar onverwacht voor gezien. In de laatste editie van BoeddhaMagazine schrijft hij over hoe faalangst en narcisme hem jarenlang aanzetten tot de grootst mogelijke prestaties. Voortschrijdend inzicht leerde hem uiteindelijk hoe de economische crisis en zijn persoonlijke crisis te maken hebben met een spiritueel bankroet van onze samenleving.