Radio actueel

 

OBA Live

Paul van der Velde | André van der Braak | Geertje Couwenbergh
Uitzenddatum: Dinsdag 11-2-2014 19:00 - 20:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_van_der_velde.jpg

Paul van der Velde

Voor 'boeddhistische professor' Paul van der Velde de vragen die ons al tijden wakker houden. Hoe zit dat bijvoorbeeld nu met dat gewrijf en geschuur tussen alle verschillende boeddhistische stromingen? Kunnen die niet gewoon samen? Of heeft het (westers) boeddhisme trekjes van het protestantisme met zijn kerkscheuringen?

André van der Braak

http://www.bosrtv.nl/uploadedImgs/tv_andre_vd_braak.jpgAndré van der Braak is hoogleraar boeddhistische filosofie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij laat zijn licht laten schijnen op onder andere de verschijningsvormen van het boeddhisme in het oosten en westen. 

In 2012 ging van der Braak met een delegatie van de theologie-faculteit van de Vrije Universiteit naar Beijing om in samenwerking met de Renmin University (Beijing) een congres te organiseren over Religion and Social Cohesion. Op dat congres werd vrijmoedig gesproken over religie in China, en de rol die de overheid daarbij inneemt. Ook het Chinese boeddhisme kwam uitgebreid ter sprake.

Geertje Couwenbergh

Geertje CouwenberghVorige week was ze op het laatste moment ziek, maar vanavond is ze er toch echt bij. Schrijver, conceptontwikkelaar, cultureel antropoloog en 'beroepszoeker' Geertje Couwenbergh is tafeldame bij OBA Live.