Radio actueel

 

OBA Live

Kristien Hemmerechts | Staar in Nepal | Eveline Brandt
Uitzenddatum: Dinsdag 25-2-2014 19:00 - 20:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(4)radio_VrouwDieDeHond_300jpg.jpg

Kristien Hemmerechts

In haar laatste roman De vrouw die de honden eten gaf beschrijft Kristien Hemmerechts in een monoloog de gedachtenwereld van Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux. Martin is veroordeeld wegens medeplichtigheid aan opsluiting en foltering van zes meisjes. Het boek deed in België veel stof opwaaien: negatieve reacties in de pers, boekhandels weigerden het boek te verkopen en Hemmerechts moest voor interviews naar Nederland uitwijken.

Bettine Vriesekoop gaat met Hemmerechts in op de vraag die haar bezighield: hoe is het mogelijk dat een zwangere vrouw met kleine kinderen wel de honden eten geeft, maar niet de opgesloten meisjes? Zijn wij daar allemaal toe in staat? Zo ja, wat zegt dat over onze menselijkheid? Zo nee, hoe gaan we dan menselijk met de Odettes van deze wereld om?

Staar de wereld uit!

Ze zijn nog niet zo lang terug uit Nepal: Philip Richter en Jenni Richardson. Het echtpaar is initiatiefnemer van de stichting H.A.N.D.S.
De stichting maakte het mogelijk dat in december 77 Nepalezen van hun staar werden verlost. Dankzij deze goedkope en eenvoudige methode zouden miljoenen mensen ter wereld van hun slechtziendheid of zelfs blindheid kunnen worden verlost.

Eveline Brandt

Eveline Brandt laat haar licht deze week schijnen op de kwestie Benno L. Eveline -zelf uit Leiden- vraagt zich af tot hoever de boeddhistische compassie reikt als er een misdrijf als pedofilie in het spel is.