Radio actueel

 

OBA Live

De Dalai Lama komt eraan!
Uitzenddatum: Dinsdag 6-5-2014 19:00 - 20:00 NPO
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_erica_terpstra_300.jpg Deze OBA Live staat geheel in het teken van het aanstaande bezoek van de Dalai Lama aan Nederland.

Aan tafel bij Bettine Vriesekoop zitten gasten die allemaal een bijzondere herinnering hebben aan de spiritueel leider van het Tibetaanse volk. De leer van de Dalai Lama heeft zich naar verrassende plekken gevonden: de top van het bankwezen, de muziekindustrie en het managementwezen.

De gasten in deze uitzending:

Erica Terpstra noemt de Dalai Lama haar spiritueel leider. Heeft hem meermaals ontmoet en probeert zijn leer uit te dragen. Terpstra noemt zichzelf geen boeddhist, maar een eeuwig student van het boeddhisme.

Sander Tideman is voormalig ABN AMRO-bankier en veelal in Azië actief. De leer van de Dalai Lama vond een verrassende ingang bij die bank. Tideman pleit voor 'economie met een hart'.

Paul Rosenmöller
, voormalig politicus, ondervroeg de Dalai Lama kritisch voor een tv-uitzending van de Ikon. Dat viel niet overal goed in boeddhistisch Nederland. Maar wel bij de geestelijk leider zelf. Kijk ook naar Spraakmakende Zaken van 1 juni 2009.