Radio actueel

 

OBA Live

Soldaat Niels Veldhuizen | Annemerie Postma | Eveline Brandt
Uitzenddatum: Dinsdag 20-5-2014 19:00 - 20:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_oorlog_in_mijn_kop_30.jpg

Niels Veldhuizen

Hij kwam terug met PTSS, Post Traumatische Stress Stoornis en schreef er een boek over: Oorlog in mijn kop. Erfenis uit Uruzgan. Soldaat Niels Veldhuizen vertelt over de strijd die hij terug in eigen land voerde: die om de verschrikkingen een plaats te kunnen geven. Zo betoogt hij dat de aanwezigheid van Nederlandse militairen in Afghanistan seksueel misbruik van kinderen in de hand werkte.

Kijk ook naar een interview met Veldhuizen bij Eén op Eén van 18 februari 2014

Annemarie Postma

Annemarie PostmaFotomodel in een rolstoel, internationaal bestsellerauteur van spirituele boeken en lijstduwer van de Partij voor de Dieren. In haar laatste boek 'Leven in Acceptatie' wil Annemarie Postma laten zien welke grote kracht er schuilt in acceptatie. De grootste veranderingen vinden volgens haar plaats als het idee losgelaten wordt dat er iets veranderd moet worden.


Tafeldame Eveline Brandt

Eveline BrandtOp Facebook woedt altijd een discussie over sociale media: die zouden eigenlijk a-sociaal zijn, omdat we nauwelijks nog met elkaar praten. Eveline Brandt had vorige week een andere ervaring. Voor de onderbetaalde schoonmaakster Ana zamelde zij razendsnel 800 euro in. Ana kan dankzij al die sociale, gulle gevers nu op vakantie. Is dit een voorbode voor een nieuwe en krachtiger vorm van liefdadigheid?

Iedereen is welkom bij OBA Live in de Openbare Bibliotheek in  Amsterdam. Entrée is gratis, reserveren is niet nodig! Lees meer op OBAlive.nl