Radio actueel

 

OBA Live

Een light-versie van jezelf | Geestelijk bedrijfsverzorger | Geertje Couwenbergh
Uitzenddatum: Dinsdag 3-6-2014 19:00 - 20:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(1)radio_lightverrie_3001.jpg

Maak een light-versie van jezelf

Waarom is die verdraaide verlichting maar weggelegd voor enkelen? De Vlaming Manu Adriaens vertelt over zijn laatste boek Maak een light-versie van jezelf! Een lichter leven wil hij, met minder gierigheid, minder hoge verwachtingen, minder woordbreuk en minder zwijgen, om maar een paar adviezen te noemen.
 

Boeddhistisch geestelijk verzorgers op VU

MarianneVanRunnardHeimelTwee jaar geleden gooide Marianne van Runnard Heimel het roer om. Ze werd 40 en voelde onrust en zinloosheid. Daarom besloot ze haar baan op te zeggen. Ze sloot zich, na het lezen van een boeddhistisch boek, aan bij een boeddhistisch centrum in de buurt. Toen de Masteropleiding (Buddhist) Spiritual Care startte, greep ze haar kans. Na haar stage bij de politie en het afronden van haar scriptie over leiderschap vanuit boeddhistisch perpectief studeert ze op 16 juli af. Van Runnard Heimel hoort dan tot de eerste groep studenten in Nederland die is afgestudeerd als boeddhistisch geestelijk verzorger. Tijd voor een terug- en vooruitblik.


Tafeldame Geertje Couwenbergh

Geertje CouwenberghGeertje Couwenbergh is weer van de partij! In OBA Live deelt ze als vanouds de kleine en grote gebeurtenissen die haar bijbleven.