Radio actueel

 

OBA Live

De vloek en zegen van social media
Uitzenddatum: Dinsdag 24-6-2014 19:00 - 20:00 NPO
bekijk podcast
Podcasts

(2)Facebook_stress_curse_300.jpg

Social media: vloek, zegen, of allebei tegelijk?

In deze laatste reguliere uitzending van OBA Live voor de zomerprogrammering van start gaat een uitzending over onze worsteling met de social media. Facebook, Twitter en andere kanalen kunnen ons leven verrijken, maar ook beheersen. Wat is een redelijke middenweg? En waar schuilen de gevaren? Het viel de redactie de afgelopen maanden bijvoorbeeld op dat bezoekers van de Amsterdamse bibliotheek haast meer op schermen kijken dan in boeken.

Te gast zijn:

John Knieriem

De Rotterdamse ondernemer John Knieriem in de ICT-branche is een van de meest Twitterende Nederlanders. Hoewel hij een groot voorstander is van internettechnologie, ging hij zelf op een gegeven moment bijna ten onder aan de onafzienbare hoeveelheid informatie die dag en nacht binnenstroomt. Ondertussen heeft hij verschillende retraites gevolgd in het Franse klooster Lerab Ling. Daar leerde hij hoe zijn ‘energielekken’ te dichten.

Rudy van Belkom

Eigenaar van imagobureau TINK! Rudy Van Belkom (natuurlijk ook te vinden op Twitter) houdt een scherp oog op trends op Facebook, Twitter en andere nieuwe media. Verder adviseert hij organisaties over het gebruik ervan. Ook Van Belkom kent de worsteling van de omgang met social media.

Kitty Arends

Social media is en blijft een mooie inspiratiebron voor Kitty Arends, de columniste en hoofdredacteur van bodhitv.nl. Zoals die keer dat een grappige berichtje op Facebook haar lof vanuit de halve wereld opleverde.

Marlous Lazal

Zoals altijd blikt Marlous Lazal aan het einde van de maand terug op grote en kleine boeddhistische gebeurtenissen die achter ons liggen. En ook Marlous zit op Twitter.