Radio actueel

 

OBA Live

De ziekte van Alzheimer - misverstanden en werkelijkheid
Uitzenddatum: Dinsdag 2-9-2014 19:00 - 20:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(4)radio_alzheimer_boek_300.jpg De Boeddhistische Omroep Stichting begint de hervatting van OBA Live met het einde. Althans met een onderwerp dat met het einde wordt geassocieerd: de ziekte van Alzheimer. Tegenwoordig wordt deze aandoening gezien als Volksziekte nummer 1 en dat heeft alles te maken met het feit dat er geen medicijnen tegen bestaan, noch een therapie. Wel bestaan er veel misverstanden over: leven met Alzheimer zou ondraaglijk zijn, patiënten worden zombies: lichamen zonder geest en raken gedepersonaliseerd.

Koos Neuvel

Wetenschapsjournalist Koos Neuvel onderzocht de opkomst en verschijningsvormen van de ziekte van Alzheimer. Hij schreef het boek Alzheimer - Biografie van een ziekte.

Tosca Niterink

Hoe de ziekte van Alzheimer er in het echt uitziet vertelt niemand beter dan Tosca Niterink, actrice en schrijfster. Haar moeder is met Alzheimer opgenomen in een verpleeghuis en Niterink vult wekelijks een column in de NRC met haar wederwaardigheden. Haar boek De vergeetclub leunt op deze populaire column en bevat vele nieuwe en bewerkte taferelen.Eveline Brandt


Eveline BrandtEveline Brandt schuift aan als tafeldame en zal de omgang met de ziekte van Alzheimer belichten vanuit boeddhistisch perspectief.