Radio actueel

 

OBA Live

Joep Dohmen | Martine Schrage
Uitzenddatum: Dinsdag 16-9-2014 19:00 - 20:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_Joep_Dohmen_300.jpg

Joep Dohmen

Joep Dohmen is hoogleraar wijsgerige en praktijkgerichte ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. Dohmen is vooral bekend vanwege zijn publicaties over Nietzsche en over levenskunst. Hij studeerde wijsbegeerte in Utrecht en Leuven. Binnenkort gaat hij met emeritaat.

Dohmen maakte zich eerder boos over de 'middelmatigheid' van onze levens. "We hebben huizen bomvol spullen, maar onze levens zijn een puinhoop."

Martine Schrage

Martine SchrageOp de vooravond van een politiek debat over de regels rondom euthanasie praat Bettine Vriesekoop met huisarts en zenboeddhist Martine Schrage.

Op artsennet.nl schreef ze in haar column Zen en de kunst van euthanasie: 'Maar eerlijk is eerlijk, ik had er ook lang mee geworsteld: hoe los ik dat conflict van principes op? Principieel was ik als arts altijd al vóór euthanasie geweest. Ik vond dat dat bij mijn huisarts zijn hoorde. Maar gelukkig was ik altijd al de dans ontsprongen. Het was zowat de eerste tien jaren van mijn praktijk eigenlijk nooit voorgekomen, of patiënten overleden spontaan net vóór het zover was.'