Radio actueel

 

OBA Live

André Kuipers | Micha de Winter
Uitzenddatum: Dinsdag 30-9-2014 19:00 - 20:00 NPO NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)andre_kuipers_300.jpg Deze aflevering van OBA Live scheren we door de ruimte en ons onderwijs. En laten die twee nu interessante raakvlakken hebben! Wees meer dan welkom om de uitzending bij te wonen. De opname is op de vierde étage van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, niet ver van Amsterdam Centraal. Entrée gratis en de koffie staat klaar. De zaal gaat open om 18.45 uur en de opname start om 19.00 uur.

André Kuipers

In de BOS-documentaire 'Dialoog met de natuur' zegt astronaut André Kuipers in de ruimte getroffen te zijn door de kwetsbaarheid van de aarde. Hij stelt vast dat onze planeet de enige is die we hebben en dat we het hiermee moeten doen. Naar aanleiding van zijn ruimtevluchten is André Kuipers zich ten dienste van de samenleving gaan inzetten, met een focus op duurzaamheid, wetenschap, educatie, voorlichting en het ondersteunen van goede doelen. Wat is er in de ruimte met André Kuipers gebeurd? En moeten we eerst allemaal de ruimte in om ons in te gaan zetten voor de wereld? Een van Kuipers' jongste drijfveren is meer aandacht voor technisch onderwijs in ons land.


Micha de Winter

Micha de WinterMicha de Winter is hoogleraar pedagogiek. Hij publiceerde een groot aantal boeken en artikelen op zijn vakgebied. Daarnaast adviseerde hij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over jeugd- en gezinsbeleid en opvoedingsvraagstukken. Met hem bespreken we de herstart van het onderwijsjaar en alle veranderingen waar docenten en leerlingen dit jaar weer onvermijdelijk mee te maken krijgen.