Radio actueel

 

OBA Live

Waar blijven de vrouwelijke leiders?
Uitzenddatum: Dinsdag 14-10-2014 19:00 - 20:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_glas_300.jpg Waarom blijft vrouwelijk leiderschap zulke stroperige materie? De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkelingen (OESO) vergadert er binnenkort over en OBA Live blikt alvast vooruit.

Waarom wil het maar niet vlotten met het stukslaan van het glazen plafond? Of zijn mannen gewoon betere leiders? En nu we toch bezig zijn: hoe zit het eigenlijk met de opmars van 'spiritueel leiderschap' waar de afgelopen jaren zoveel boeken over volgeschreven zijn?

Marilou van Golstein Brouwers

De directeur van Triodos Investment Management weet hoe het is om glazen plafonds te moeten trotseren. Wat zijn haar ervaringen en obstakels in haar carrière?

Annemarie van Iren

Consultant, trainer en coach Annemarie Van Iren werkt regelmatig met topbedrijven, waar ze cultuurveranderingstrajecten en leiderschapstrajecten begeleidt. Ze richt zich in het bijzonder op de verschillen tussen mannen en vrouwen.

Jan Flameling

Filosoof Jan Flameling schuift vanavond aan als tafelheer. Ook Flameling heeft veel te maken met moeilijk te bewegen bedrijfsculturen.