Radio actueel

 

OBA Live

Frits Spangenberg | Daan Weddepohl
Uitzenddatum: Dinsdag 21-10-2014 19:00 - 20:00 NPO
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_Spangenberg_300.jpg Geld verdienen en toch handelen naar zingeving. Kan dat? Gaat het regime van de gure economie samen met het bereiken van een hoger doel? In deze OBA Live gaat het over ondernemen met een koel hoofd en een warm hart.

Frits Spangenberg

De drie bronnen van het kwaad? Frits Spangenberg moest er aanvankelijk om lachen. Het leek hem wat weinig. Maar onwetendheid, begeerte of kwaadsprekerij zijn inmiddels al veertig jaar zijn leidraad in het leven. De oprichter en grootaandeelhouder van onderzoeksbureau Motivaction merkte in de loop der jaren hoe deze waarden en winstmaximalisatie van zijn bedrijf op gespannen voet met elkaar kunnen staan.

Daan Weddepohl

Daan WeddepohlPeerby kan gezien worden als een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen, of eigenlijk een social enterprise. Daan Weddepohl (33) is de bedenker en oprichter van Peerby, een online platform waar mensen onderling spullen kunnen uitlenen. Al vanaf de middelbare school was hij actief in de IT en op 26-jarige leeftijd verkocht hij zijn softwarebedrijf. Voor Weddepohl komt het erop neer dat hij zingeving in de praktijk brengt. Een mooi gespreksonderwerp: hoe kunnen we handelen naar zingeving?Jan Bor

Jan BorTafelheer deze uitzending is filosoof Jan Bor!