Radio actueel

 

OBA Live

Maurice Knegtel | Mark Kremer
Uitzenddatum: Dinsdag 4-11-2014 19:00 - 20:00 uur NPO
bekijk podcast
Podcasts

(1)rondetafel_Knegtel._grootjp1.jpg

Maurice Knegtel

Het laatste woord van Zen is het nieuwste boek van Maurice Knegtel, zenleraar, priester en cybermonnik bij de Boeddhistische Omroep. Het boek gaat over de essentie van het religieus leven en hoe we dit in deze drukke tijd in ons dagelijks leven kunnen toepassen. Knegtel biedt geen pasklaar antwoord, hij wil juist vragen oproepen. ‘Spiritualiteit is de zoektocht naar spiritualiteit.’

Cybermonnik

Tip: stem ook mee op een van de drie nieuwe vragen voor cybermonnik Maurice Knegtel, en bepaal mee welke hij moet beantwoorden.

Mark Kremer

MarkKremer300De jaren zestig staan bekend als een turbulent tijdsgewricht; een periode van protest en activisme, vrijheidsdrang,  een terugverlangen naar de natuur, drugsexperimenten en indringende zintuiglijke ervaringen. Er ontstonden twee belangrijke kunstbewegingen die lange sporen hebben getrokken in de Westerse kunst- en cultuurgeschiedenis: Psychedelia en Conceptualisme.

De tentoonstelling When elephants come marching in: Echo’s van de Sixties in de Kunst van Nu verkent hoe de turbulente jaren zestig terugkeren in de hedendaagse kunst. Gastcurator Mark Kremer selecteerde werk van veertien kunstenaars, waarin uiteenlopende ideeën en ervaringen uit de sixties resoneren. In het Appel Arts Centre in Amsterdam laat Kremer zien dat de sixties van grote betekenis zijn voor de actuele kunst.