Radio actueel

 

OBA Live

Het dier als vriend en partner
Uitzenddatum: Dinsdag 9-12-2014 19.00 - 20.00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)HuggingDog300.jpg Een uitzending over de soms wonderlijke verhouding tussen mens en dier. In december eten we ze massaal op, maar om toch een beetje tegenwicht te bieden gaan we op zoek naar de soms verrassende onmisbaarheid van dieren. Te gast zijn schrijfster Pauline Slot die met haar boek De hond als medemens lovende kritieken krijgt en een gevoelige snaar lijkt te raken.

Ilovebbeing300Verder schuift Tom van de Beek van I Love Beeing aan. Dat staat voor meer dan enkel het redden van de bij die het moeilijk heeft.  Het is een beweging van mensen die zowel bewustwording als positieve actie nastreven en die het beste met de bijen – en in breder verband de natuur – voor hebben.

Ecopreneur Tom van de Beek wil ons weer in contact brengen met de natuur om ons heen. Bijvoorbeeld door imkercursussen aan te bieden en 'verticale moestuinen' te ontwikkelen. Vanuit zijn stichting The Tipping Point zet Van de Beek lokale duurzaamheidsprojecten op, zoals I Love Beeing en Natuur op je muur. Verandering vindt namelijk niet op wereldniveau plaats maar juist in onze nabije omgeving. Van de Beek vertelt over tomaten aan de muur, urban bee-keeping en hoe je zelf imker wordt.

Tafeldame deze aflevering is Eveline Brandt! Zelf is ze zeker niet onbekend met de ups en downs van een viervoeter in je leven.