Radio actueel

 

OBA Live

Marjolijn van Kooten | Judith Eiselin | Eveline Brandt
Uitzenddatum: Dinsdag 20-1-2015 19.00 - 20.00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)radio_Marjolijn_van_Kooten3.jpg

Marjolijn van Kooten

In OBA Live een open discussie over angst en verlangen. Te gast is Marjolijn van Kooten. De cabaretière lijdt aan een paniekstoornis, een psychische aandoening waar steeds meer Nederlanders mee worstelen.

Met haar boek Schijtluis wil ze het taboe op angst- en depressieklachten doorbreken. Zoals ze zelf zegt: ‘Het is geen pretje om je angstig of depressief te voelen, en al helemaal niet om je er ook nog eens voor te schamen.’

‘Angst zit in het verdomhoekje, het wordt gezien als iets voor kinderen. Heel lang had ik daardoor maar weinig compassie voor mezelf.’

Judith Eiselin

Literatuur en seks is een domein dat vooral door mannen gedomineerd wordt. Maar volgens schrijfster Judith Eiselin is het tijd voor verandering; ook vrouwen moeten met meer branie gaan schrijven. Dus minder beschouwend en met meer eerlijkheid en humor. Zelf schreef ze het boek Het feest van de eeuw, over een onzekere vrouw die op zoek gaat naar bezinning en seks afzweert. Maar dat blijkt toch makkelijker gezegd dan gedaan. Een gesprek over vrouwelijke seksualiteit in literatuur en de samenleving.


Eveline Brandt

EvelineBrandt300Mindfulnesstrainer en journalist Eveline Brandt laat als tafeldame haar licht schijnen over beide onderwerpen!