Radio actueel

 

OBA Live

Reguliere geneeskunde en verder
Uitzenddatum: Dinsdag 8-9-2015 19:00 - 20:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(1)radiolindabreed300.jpg Let op: Radio 5 is niet meer te beluisteren via de AM (middengolf). Lees hier hoe je wel live kan luisteren

Een special over mensen die buiten de gebaande paden van de reguliere geneeskunde treden.

Linda Woudstra - mijn strijd tegen kanker

Toen ze borstkanker kreeg in 2008, wilde Linda Woudstra niet meteen alle reguliere behandelingen tegen borstkanker ondergaan. Dus geen chemotherapie, bestraling en hormoontherapie. Ze onderging alleen twee operaties. Daarna begon ze aan een lange zoektocht naar de oorzaak van haar kanker en naar andere geneeswijzen. Een geneeskundige, maar ook spirituele zoektocht, die, zegt Linda zelf, nog elke dag doorgaat. Van chemotherapie en bestraling is het nooit meer gekomen.

Tibetaans arts Nel de Jong

Nel de Jong is ‘amchi’, Tibetaans arts. Uit heel Europa komen patiënten naar haar praktijk in Amsterdam. Als een van de weinige westerlingen heeft ze in het Indiase Darjeeling de 5-jarige opleiding tot Tibetaans arts aan het Chagpori-instituut gevolgd. Een Tibetaanse arts kijkt naar de hele mens en niet alleen naar zijn ziektesymptomen. Maar Tibetaanse geneeskunde is zeker geen tegenstander van de reguliere geneeskunde. Nel de Jong werkt het liefst samen met reguliere artsen.

Martine Schrage

Martine Schrage Huisarts en zenboeddhist Martine Schrage blogt voor Medisch Contact.