Radio actueel

 

OBA Live

Loslaten en transformatie
Uitzenddatum: Dinsdag 15-12-2015 19:00 - 20:00 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)ByeByeBOS300.jpg De BOS houdt na vijftien jaar op te bestaan als zelfstandige omroep en gaat door in een andere gedaante. Ter gelegenheid van het afscheid is OBA Live dit keer opgenomen, en wel op 12 december in de Tolhuistuin in Amsterdam. Te midden van honderden Vrienden van de BOS spreekt OBA Live-presentator Bettine Vriesekoop met:

Noah Levine

De boeddhistische leraar en 'dharmapunker' Noah Levine vertelt over de ingrijpende veranderingen in zijn leven, die hem uiteindelijk brachten tot zijn sangha Against de stream en het ‘American Buddhism’.


Frank Uyttebroek

Frank Uyttebroeck is een leerling van Noah Levine en begon in Nederland Tegen de stroom in. In 2015 werd hij door zijn mentor bekrachtigd als dharmaleraar in de lijn van het ‘Against the Stream Buddhist Meditation Center’ in Los Angeles. Wat betekent Noah Levine voor hem en op welke wijze draagt hij deze lijn in Nederland uit?

Reinier Tilanus

Reinier Tilanus is bestuurslid van de Boeddhistische Unie Nederland, de zendgemachtigde van de BOS. Hij vertelt meer over de metamorfose van de Boeddhistische Omroep. Zo zullen de boeddhistische televisieprogramma’s onder de naam Bodhitv vanaf 2016 bij KRO/NCRV te zien zijn. Tilanus gaat ook in op initiatieven van de BUN om het boeddhisme in Nederland via internet gestalte te blijven geven.

En ook nog...

Muziek van de Tibetaanse zangeres Namgyal Lhamo en een allerlaatste (...) column van Tom Hannes.