Radio actueel

 

Hemelsbreed

Bentinho Massaro | Vrouwen en boeddhisme De bevrijde clown | saxofonist Adriaan Valk
Uitzenddatum: Zaterdag 20-4-2013 15:00 - 16:30 NPO Radio 5
bekijk podcast
Podcasts

Hemelsbreed deel 1: 15:00 - 16:00

(1)BentinhoMassaro_300.jpg

Bentinho Massaro

Bentinho Massaro is een bijzonder fenomeen: een jonge leraar van 25 jaar, die zijn gading niet vond in het bestaande spirituele aanbod en zijn eigen weg gegaan is. Hij legt in zijn onderricht de nadruk op het besef: “ik ben deze bewuste aanwezigheid”. Is dat echt genoeg voor een verlicht leven, vraagt Jeanette Werkhoven hem.

Vrouwen en boeddhisme

Drs Maruja Bredie maakte een studie van vrouwen die in Thailand een nonnenorde wilden opzetten. Dat was al eens eerder geprobeerd door twee nonnen, die toen letterlijk de habijt van het lijf werden gerukt en naakt uit de tempel werden gezet. Gewapend met deze schokkende kennis besloot Maruja toch naar Thailand te gaan om daar non te worden in de tempel Songhdhamma Kalyani bij de inmiddels welbekende Dhamma Nanda. Aan Peter Meijwes vertelt ze haar verhaal.


Els Jansen

De bevrijde clown

Theatermaker Els Jansen is gespecialiseerd in clownerie. Het boeddhisme geeft haar inspiratie om haar clownswerk te zien als een vorm van introspectie: voortdurend eerlijk naar zichzelf kijken. Maar ze vindt het vooral bevrijdend en leuk. Een gesprek over de bevrijding van haar mindfoolness.

Hemelsbreed deel 2: 16:00 - 16:30

‘Ik zat te mediteren aan de slootkant, in Koog aan de Zaan’

Adriaan ValkComponist en saxofonist Adriaan Valk viert dit jaar zijn 40-jarig jubileum met twee cd’s. Altijd is hij op zoek naar die ene klank die alles uitdrukt. Hij ziet zichzelf daarin eerder als doorgeefluik dan als de bezitter van zijn muziek. Hij vindt het hele ego maar niks: ‘Ik ben een aangekleed idee.’


Agenda
De agenda van de Boeddhistische Unie Nederland
De agenda van het Boeddhistisch Dagblad
De agenda van onze jongerensite Bodhitv