Radio actueel

 

Hemelsbreed

Lathouwers over Cohen | Ralph Wieske
Uitzenddatum: Woensdag 16-7-2014 00:00 - 00:30 NPO radio 5
bekijk podcast
Podcasts

(2)leonard_cohen_300.jpg

I'm your man

Zenleraar en Leonard Cohen-fan van het eerste uur Ton Lathouwers las de recent verschenen biografie van Cohen: I’m your man. Ontdekte hij daarin nog zaken die we tot nu toe niet wisten over Cohen? En wat maakt Cohen tot zo’n mythische figuur? Is de zenbeoefening terug te vinden in zijn teksten? En komen we in de biografie iets te weten over het beruchte seksueel misbruik van Cohens zenleraar Joshu Sasaki? Heeft Leonard Cohen dat ooit publiekelijk veroordeeld? Of praat je daar niet over als zenstudent?
Dit is een herhaling van 29 juni 2013.

Ralph Wieske

RalphWieske300'Een zachte landing, dat is het mooiste dat er is' volgens gezagvoerder bij de KLM Ralph Wieske. Vier jaar geleden maakte hij kennis met een boeddhistische kijk op het leven die gebaseerd is op grondeloosheid en onzekerheid.

Vliegen geeft hem bij het opstijgen nog steeds vlinders in zijn buik. 400 passagiers door de lucht vervoeren vraagt logisch en probleemoplossend denken. Zonder zekerheid wordt er niet gevlogen.

Wieske deed ooit een 'dathün': een maand lang en de hele dag in groep mediteren. Wat doet dat met hem? Wat voor invloed heeft deze retraite op werk en relatie? Hoe reageert zijn omgeving op verandering die hij doormaakt?

Dit is een herhaling van 29 juni 2013.