Radio actueel

 

Hemelsbreed

Boeddhistisch daten? | Huis en haard verlaten | Ex-boeddhist | Tibet van binnenuit
Uitzenddatum: Zaterdag 10-8-2013 15:00 - 16:30 NPO radio 5
bekijk podcast
Podcasts

Hemelsbreed deel 1: 15:00 - 16:00

(1)radio_dharmamatch_300.jpg

Boeddhistisch daten?

Stel: je bent een westerse boeddhist, en toe aan nieuwe verkering. Wat doe je dan? Marlous Lazal trok de stoute schoenen aan en schreef zich in op de internationale datingsite dharmamatch. Bovendien ging ze praktische tips inwinnen bij tantraleraar Daniël Yuno. En ja hoor, het kwam tot een date...

Huis en haard verlaten, slotaflevering

Louwrien Wijers en Egon HanfstinglIn deze driedelige serie komt een bont gezelschap ‘randstad-emigranten’ aan het woord. Op het Nederlandse platteland hopen ze een nieuw en  diepzinniger leven te vinden. In deze laatste aflevering Louwrien Wijers en Egon Hanfstingl.

Luister naar aflevering 1
Luister naar aflevering 2
Relaas van een ex-boeddhist

Paul van der SterrenIn zijn boek Verlichting in een lege verpakking beschrijft Paul Van der Sterren hoe hij na een intensieve boeddhistische opleiding plots met alle spiritualiteit brak. Moest hij nu echt uitputtend aan zichzelf werken voordat hij kon doorzien dat het daar uiteindelijk niet om gaat? Hij spreekt met ons over zijn motivatie om het boeddhisme los te laten en de nondualiteit te omarmen.

Hemelsbreed deel 2: 16:00 - 16:30

China en Tibet: een blik van binnenuit

Ymkje RepkoHet beeld van Tibet dat ons in de media wordt aangereikt wordt sterk bepaald door informatie van Tibetanen die in India en Nepal wonen. Soms zijn ze al decennia lang niet meer in Tibet geweest. Hoe is vandaag om er daadwerkelijk te wonen? Hoe gaan Chinezen en Tibetanen met elkaar om? Behoudt de oude Tibetaanse cultuur haar plek in de huidige situatie?

Sarah Marijnisssen sprak erover met reisorganisatrice Ymkje Repko, die sinds lange tijd jaarlijks een paar maanden in Tibet doorbrengt.