Radio actueel

 

Hemelsbreed

4000 kilometer fietsen | Dirk Beemster | Advait van Hulzen | Adviseur van de Dalai Lama | Lucia Rijker
Uitzenddatum: Zaterdag 21-9-2013 15:00 - 16:30 NPO
bekijk podcast
Podcasts

Hemelsbreed deel 1: 15:00 - 16:00

(2)radio_fietsen_mekong_300.jpg

4000 kilometer fietsen

Wat bezielt apotheker Paul Coolen om de hele Mekong langs te fietsen, een van de belangrijkste rivieren in Zuidoost-Azië? Ach, gewoon: hij is op zoek naar spirituele verheffing. Peter Meijwes vraagt hem wat die tocht in de extreme tropische hitte zoal heeft opgeleverd. Lees zijn reisverslag - met veel filmpjes -  op zijn blog fietsen in de Mekong.

Column Dirk Beemster - Het aroma van de dood

Tijdens een wandelretraite in Frankrijk geniet columnist Dirk Beemster van de vele geuren die het woud in de aanbieding heeft. Maar plotseling ruikt hij iets heel anders: het aroma van de dood.Advait van Hulzen

Die mij werd weggenomen is mij nu zo nabij

Roos, de jongste dochter van Advait van Hulzen, overleed drie jaar geleden op veertienjarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor. In zijn boek over de lange en uiteindelijk vergeefse strijd tegen kanker beschrijft Advait niet alleen hoe meditatie hem hielp tijdens het ziekteproces en de rouwverwerking, maar ook hoe hij sinds de dood van Roos in meditatie contact met haar heeft.
Het boek Requiem - Die mij werd weggenomen is mij nu zo nabij is door Advait van Hulzen in eigen beheer uitgegeven.

Adviseur van de Dalai Lama

Michael van Walt van Praag is in het dagelijks leven internationaal advocaat en hoogleraar aan het prestigieuze Princeton Institute for Advanced Studies. Sinds 1984 is hij bovendien juridisch adviseur van de Dalai Lama en staat hij de Tibetaanse regering in ballingschap bij met raad en daad. Zeker als het gaat om staatsrechtelijke kwesties zoals de uiterst complexe relatie tussen Tibet en China. Toen hij laatst even in Nederland was, had hij tijd om aan Fred Gales te vertellen hoe hij ooit is begonnen met zijn bijzondere werk voor de Dalai Lama.

Hemelsbreed deel 2: 16:00 - 16:30

Lucia Rijker

Lucia Rijker over haar biografie


'Lady Ali', 'The Dutch Destroyer' en 'Queen of Lightning' zijn maar enkele bijnamen van ex-bokser Lucia Rijker.

Maar ze is ook een spiritueel ingestelde vrouw, die inspiratie vindt in het boeddhisme. Onlangs verscheen haar nieuwe biografie, Lucia Rijker. Bokser en boeddhist. Daarin vertelt Rijker hoe ze de laatste jaren haar innerlijke kracht ontwikkeld heeft. Samen met regisseur en schrijver George Schouten zoekt de meervoudig wereldkampioen kickboksen en boksen naar bevrijdende inzichten.