Radio actueel

 

Hemelsbreed

De bakker en de dood | Pamela Koevoets | volmaakte leraar | Luc de Winter | Ashin Jinarakkhita
Uitzenddatum: Zaterdag 26-10-2013 15:00 - 16:30 NPO radio 5
bekijk podcast
Podcasts

Hemelsbreed deel 1: 15:00 - 16:00

(1)radio_leraar300.jpg

De woorden van mijn volmaakte leraar

Ruim een eeuw geleden schreef Patrul Rinpoche De woorden van mijn volmaakte leraar. Een inleiding op de theorie en de praktijk van het Tibetaans boeddhisme. Hij schreef het boek voor leken, maar is het boek daarmee ook geschikt voor een westers publiek? Menno Bijleveld sprak erover met Lidy Bügel, de vertaalster van het boek.

De bakker en de dood - de column van Tom Hannes

Zelfs als Tom Hannes 's ochtends nog maar half wakker naar de bakker wandelt, wordt hij vergezeld door zijn trouwe plaaggeest de duivel...Five scoop hut

Songs from Five Scoop hut

De Vlaamse zenmonnik en componist Luc de Winter presenteerde zaterdag 19 november in Antwerpen zijn liederencyclus  Songs from Five Scoop Hut. Zangeres Els Mondelaers zong elf gedichten van zenmonnik en dichter Ryokan in een nieuwe vertaling van zenmeester, schilder, kalligraaf en vertaler Kazuaki Tanahasi, die zelf ook bij de première aanwezig was. Kijk zondag 27 oktober om 14:00 naar Zen Brush Mind, een portret van Kazuaki Tanahashi.

Help Luc de Winter met het maken van opnames door zijn crowdfunder te steunen.Pamela Koevoets

De dood anders

Pamela Koevoets met het korte verhaal De dood anders.Hemelsbreed deel 2: 16:00 - 16:30

De Indische kant van het boeddhisme in Nederland

Tee Boan-an of Ashin Jinarakkhita (1923-2002) speelde een centrale rol in de heropleving van het boeddhisme in Indonesië. In 1975 bezocht Ton Lathouwers hem, werd zijn leerling en kreeg in 1987 transmissie als zenleraar in de Ch’an lineage. Dat was het begin van de Maha Karuna Chan sangha in Nederland. Een interview met Ton Lathouwers over Ashin Jinarakkhita.